FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om magasinering med SmartBox

Innehållsförteckning
  Add a header to begin generating the table of contents

  Frågor om våra SmartBoxar

  Ring 010-330 02 20 eller fyll enkelt i och skicka in en offertförfrågan. Smartboxes kan även levereras till olika adresser om så behövs.

  Fyll i en offert förfrågan

  Standard, ca 7 m3 (B 1.5 m x L 2.4 m x H 2 m) Rymmer en normal etta.
  Maxi, ca 10 m3 (B 1.8 m x L 2.4 m x H 2.4 m) Rymmer en normal tvåa.

  Standard: Malmö och Göteborg: 699 kr/mån. Stockholm: 849 kr/mån
  Maxi: Malmö, Göteborg och Stockholm: 999 kr/mån

  Kostnad för leverans och återleverans tillkommer. Ange mellan vilka postnummer flytten ska ske.
  Räkna enkelt ut ditt pris här!

  Det gör vi. Två boxar ger 100 kr/månad. Tre boxar ger 200 kr/månad.
  Som medlem i HSB har du 10% rabatt på magasinering.

  Du väljer själv hur länge du vill ha din SmartBox. Som minimum debiteras dock en månad oavsett om magasineringen är kortare än så. Avtal och återleverans bokar du här!

  Frågor om leverans och förvaring

  Självklart erbjuder SmartBox trygg pack-, flytt och monteringshjälp. Berätta i din bokning vad du behöver hjälp med för en korrekt prisuppgift för arbete och körtid. Tänk på att taxan startar från det att killarna lämnar SmartBox lager tills att de är tillbaka igen.

  Har du speciella behov gällande innehåll och vikt på det du behöver lasta och förvara, vill vi gärna att du kontaktar oss 010-330 02 20. SmartBox löser i stort sett alla flyttbehov utan problem, men behöver veta vad och vilka för att kunna erbjuda rätt hjälp.

  Din SmartBox levereras på en släpvagn som lämnas på den adress du angett i din beställning.
  Det är ditt ansvar att se till att släpvagnen kan parkeras i så nära anslutning till din ytterdörr som möjligt. Extra viktigt om du beställt bärhjälp från SmartBox. Ju längre avstånd till släpvagnen innebär längre tid att packa, med risk för en ökad kostnad.

  Har du en adress i stadsmiljö är det smart att i god tid reservera eller säkerställa parkering åt oss.

  En SmartBox tar upp ungefär en 1,5 normal parkeringsruta. Som kund ansvarar du för din SmartBox parkering under tiden den står hos dig. Vårt ansvar tar vid så fort SmartBox hämtats av vår personal. En genomsnittlig packningstid brukar vara två till tre timmar. Behöver ni längre tid går det alltid att lösa.

  För din och allas säkerhet och trygghet finns det några saker som absolut inte är tillåtet att magasineras i en SmartBox: Livsmedel (också i glasburkar eller som konserver) rengöringsmedel, vätskor, gift, explosiva/lättantändliga/frätande ämnen. Aerosolburkar, skjutvapen, ammunition, bensin, diesel, oljor, insektsmedel, blekmedel, diskmedel, tändstickor, tändare, färg, gasflaskor är exempel på sådant. Som du förstår är det heller inte tillåtet med levande djur eller växter samt föremål som är olagliga eller sådant som kan betraktas som oersättligt.

  Behöver du mer information kring detta? Kontakta oss på 010-330 02 20.

  Under tiden du packar är din SmartBox (trälådan) täckt av ett vattentätt överdrag som skyddar dina tillhörigheter. Väl på plats är våra uppvärmda magasin är ständigt kameraövervakade och larmade via Securitas. Våra Smartboxar specialbyggda för att klara långtidsförvaring och låses med hänglås.

  Saknar ni ett hänglås så tillhandahåller vi ett för 60 kr där endast ni har tillgång till nyckeln.

  För en extra säkerhets skull rekommenderar vi att du kontaktar ditt eget försäkringsbolag för att säkerställa fullgott skydd för magasinering av lösöre utanför bostaden. IF försäkringar erbjuder en sådan försäkring om den inte ingår i din egen. SmartBox har ingen möjlighet att erbjuda försäkring av dina lagrade tillhörigheter eftersom vi inte vet vad din SmartBox innehåller. Vi täcker dock eventuella skador under magasineringstiden direkt orsakade av oss.

  Nej. För att kunna garantera din och dina tillhörigheters säkerhet sköter SmartBox personal hela flytten. Viktigt att också tänka på är, att om du har föremål i flytten som väger mer än 15 kg behöver du boka minst två personer från SmartBox. Taxan för bärhjälp startar från det att vi lämnat vårt lager till dess att vi är tillbaka.

  Övriga frågor

  Du kan alltid komma åt din magasinerade SmartBox. Då vi inte alltid är på plats i lagret behöver du kontakta oss i god tid för att boka lämplig tid.

  Detta är en tjänst som i rimligt nyttjande är kostnadsfri. Vi förbehåller oss dock rätten att ta betalt om det sker i allt för stor omfattning.

  Oavsett flytt eller magasinering betalas leverans av SmartBox, arbetskraft och första månadshyra till vår chaufför direkt på plats. Swish eller betalkort.

  Bokar du som företag erbjuder vi betalning mot faktura. Vänligen uppge detta vid bokningstillfället.

  Vid magasinering debiteras du löpande i förskott per månad. Fakturan skickas till din e-postadress.

  SmartBox finns till din hjälp även på kvällar och helger. Ett prispåslag med 50% görs dock på lördagar och vardagskvällar efter klockan 17.00. Söndagar och helgdagar har ett prispåslag på 100%.

  Påslaget avser alla kostnader förutom magasinering. Genom vår bokningsmotor ser du priset för den aktuella dagen/tiden du väljer.

  Minst sju dagar innan efterfrågat datum för återleverans av din SmartBox från vårt magasin behöver vi ha besked för att kunna planera in i vårt körschema. Följ länken för att enkelt boka din återleverans.

  Väljer du att själv tömma din SmartBox på vårt lager så går det också bra. I så fall räcker det med besked fem dagar innan för säkerställa att vi finns på plats. En utcheckningsavgift på 350 kr (inklusive RUT) tillkommer. Priset gäller vardagar 08-16:00.
  Följ länken för att boka din återleverans.

  Genom din orderbekräftelse anses ditt förråd och din upphämtning vara bokad. Du har sedan möjlighet att fram till 48 timmar innan upphämtning eller utkörning att utan kostnad avboka eller göra förändringar i din beställning. Vid återkoppling senare än så, tar vi oss rätten att ta ut en avgift på minst två timmars arbetstid med hänsyn till lagerpersonal, planering och uppkörningskostnad.

  Rulla till toppen